4CanGurus Preiļos

Jauno bibliotēku un informācijas speciālistu
KONFERENCE

dodas uz Preiļiem!

Vieta | Programma | Nodarbības | Pecha-kucha | Atbalstītāji | Reģistrācija

2014. gada 21. un 22. martā sadarbībā ar Preiļu Galveno bibliotēku tiek organizēta otrā jauno bibliotēku un informācijas speciālistu konference, kurā aicinām piedalīties ikvienu bibliotēku nozares pārstāvi, kurš sevi identificē kā jauno speciālistu. Jauno speciālistu raksturo viņa jaunais domāšanas veids un iekšējā motivācija pilnveidoties un mainīt lietu kārtību; jaunajam speciālistam nav obligāti jābūt jaunam vecuma ziņā, bet gan jaunam savā nozarē.

Konferences rašanās priekšvēsture un ideja

Ideja par jauna veida konferences nepieciešamību radās 2010. gada februārī, kad notika pirmā prāta vētra par nekonferences BibCamp-4 organizēšanu, kurā piedalījās arī konferences idejas autore Kristina Papule. Viņa toreiz akcentēja nepieciešamību pēc konferences, kuras ietvaros dalībniekiem būtu iespēja mācīties vienam no otra, daloties ar kādu konkrētu sava praktiskā darba aspektu, piemēram, ideja, kā oriģināli noformēt izstādi, veids, kā vieglāk un ātrāk apkopot datus vai plānot laiku, vai datorprogramma, kuras izmantošana darba procesu padara ātrāku, efektīvāku vai interesantāku.

2012. gada 11. jūnijā Gētes institūtā Rīgā tika organizēta pirmā šāda veida konference, kurā piedalījās 40 jaunie bibliotēku un informācijas speciālisti no visas Latvijas.

4cangurus

Konferences nosaukums

Tulkojumā no angļu valodas 4CanGurus nozīmi var skaidrot sekojoši: can – varēt; guru (sanskritā गुरू) – guru, skolotājs, speciālists; skaitlis “4” var tikt skaidrots divos veidos – tiešā nozīme “četri”, bet pārnestā nozīme kā prepozīcija “for” (izmanto lietvārdu locīšanai, veidojot datīvu). Līdz ar to konferences nosaukumā ir ietverta tās galvenā pamatdoma: tā ir konference, kurā piedalās savas jomas lietpratēji – kā lektori (4 nozares praktiķi), tā arī topošie nozares speciālisti, kuru mērķis apgūt kādu praktisku bibliotekārā darba aspektu.

Konferences norise

Pirmajā dienā notiks četras praktiskas nodarbības, bet otrā diena tiks veltīta grupu diskusijām un Baltijas valstu viesu prezentācijām pecha-kucha formātā.

Pirmās dienas vakarā visiem interesentiem tiks organizēta Preiļu Galvenās bibliotēkas vizīte, kā arī aicināsim dalībniekus pievienoties groziņu jeb CakeCamp vakaram. Otrās dienas pēcpusdienas piedāvājumā ir brīvās izvēles programma ar iespēju apmeklēt Leļļu galeriju.

Nakšņošanu nodrošināsim Preiļu arodvidusskolas dienesta viesnīcā.

Konferenci organizē:

Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekcija

Konferences norisi atbalsta:

Viena doma par “4CanGurus Preiļos

Izsaki viedokli!

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.