Ierakstīts Semināri

LBB Jauno speciālistu sekcijas 2. biedru seminārs

LBB JSS biedri aktīvi rušinās un veido jaunus projektus, bet, lai darbs būtu produktīvāks, rīkojam LBB JSS 2. biedru semināru!

Kādā jaukā rudens dienā, precīzāk 29. oktobrī LBB JSS biedri tikās LBB Jauno speciālistu sekcijas 1. biedru seminārā. Ik pa laikam rīkojam konferences citiem un sev tikai sapulces, lai dalītu darāmos darbus. Šoreiz nolēmām palutināt paši sevi un aicināt lektorus mūs papildināt ar interesantām un noderīgām zināšanām. Kā viens no lektoriem viesojās Kaspars Rūklis, LBB JSS ilggadējs draugs un atbalstītājs. Otra lektore LBB JSS bijusī biedre Viktorija Moskina, kura guvusi pieredzi, rīkojot plaša mēroga konferences tādām organizācijām kā LIBER, EBLIDA un citām, dalījās ar praktiskiem padomiem lielāku un ne tik lielu starptautisku konferenču organizēšanā. Pēc lekcijām notika biedru sapulce, kurā plānojām jaunus darbus un nedarbus 2017. gadam.

2017. gads ir pienācis un jau esam iesākuši darbu pie vairākiem projektiem un sekcijas vadītāja Elīna Sniedze izvērtēja iepriekšējā gadā paveikto (LBB JSS gada pārskats pieejams šeit!) un secināja, ka seminārs izdevies produktīvs: izveidotas divas darba grupas lielākiem projektiem un apkopots ideju saraksts dažādām jaunām aktivitātēm, pārdomātas arī biedru lomas un pienākumi. Līdz ar to ierosina, ka mums nepieciešams tikties vēlreiz, lai turpinātu aktīvu darbu 2017. gadā!

Šoreiz kā lektore pie mums viesosies Madonas novada Jauniešu domes (MNJD) priekšsēdētāja Luīze Sniedze. Aktīva, enerģiska un pašaizliedzīga jauniete, kura guvusi pieredzi darbā ar jauniešiem gan MNJD, gan Madonas novada multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā “KUBS”. Viņa aktīvi iestājas par brīvprātīgā darba oficiālu atzīšanu un par neformālo izglītības metožu pielietojumu mācību stundās, kā arī iesniegusi šos priekšlikumus Jauniešu Saeimā. 2016. gadā Luīze  ieguvusi balvu “Gada brīvprātīgais” par vairāk nekā 400 brīvprātīgi nostrādātām stundām, kā arī ieguvusi balvu par Madonas novada gada pasākuma “5. Madonas novada jauniešu diena” organizēšanu. Mums Luīze pastāstīs par jauniešu aktivitātēm Madonā, kā arī par to, kā neformālās izglītības metodes pielietot bibliotēkas pasākumu organizēšanā.

Autors:

Bibliotēku informācijas speciālistu interešu grupa

Viena doma par “LBB Jauno speciālistu sekcijas 2. biedru seminārs

Izsaki viedokli!

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.